Jeg gikk ned 50 kilo på halvannet år

Etter at Oslo-kvinnen droppet slankeoperasjon, og endret spisevanene sine totalt, ser hun lyst på livet igjen. Her er hemmeligheten bak hennes vektnedgang.

Liv Klaussen (62) har i flere år slitt med angst og depresjon. For 25 år siden fikk hun også påvist KOLS grad 3 – noe som antageligvis skyldes stort forbruk av sigaretter. For å hanskes med lungesykdommen, ble hun medisinert med kortison-produktet Prednisolon. Medikamentet har mange bivirkninger, og en av dem er stor matlyst. Liv var kjempesulten 24 timer i døgnet. Hun er ikke en høy kvinne, knapt 1.55 på strømpelesten, men så en dag viste vektpilen hele 155 kilo.

– Helsen min begynte virkelig å skrante. Med syv kroniske sykdommer så det svart ut. Snart ble jeg også lenket til rullestol mesteparten av tiden, på grunn av vekten, forteller Liv åpenhjertig.

Droppet slankeoperasjon

Under et sykehusopphold snakket 62-åringen med en sykepleier om slankeoperasjon. Men sykepleieren hadde et annet forslag. Han hadde selv gått ned 20 kilo på måltidserstattere og mente hun burde prøve ut dette først. Ikke lenge etter kontaktet hun vektklubben CampKilo.

– Hos CampKilo ble jeg kjent med Gunnar Johannessen, som er daglig leder og primusmotor for klubben. Vi snakket daglig på telefonen, og etter få uker banket han på døren min. Dette ble det første av mange besøk. I dag er vi gode venner.

Gikk ned 50 kilo

– Jeg har en viljestyrke av stål og klarte dermed å legge om kostholdet mitt. Jeg bruker mye salat i maten. Men det er lov å kose seg, og hver lørdag deler jeg en flaske rødvin med en venninne, sier hun med et stort smil.

DSC02885
ÅRETS SLANKER: I år ble Liv «Årets slanker» i vektklubben CampKilo. Premien var en hel dag med hygge! Dagen startet med frokost på Frognerseteren, fortsatte med lunsj på Theaterkafeen og endte med middag på Aker Brygge. Det var også shopping på agendaen, og Liv fikk velge nye klær og sko.

Liv klarte tre måneder i strekk uten sprekk på CampKilos Kickstart måltidserstatter. Deretter gikk hun over til en kombinasjon av Kickstart måltidserstatter og sunn mat. Resultatet?
Over 50 kilos vektnedgang!

I tillegg til å ha slanket bort en middels stor mann, har hun gått fra grad KOLS grad 3 til et sted mellom 1 og 2, noe som i grunn ikke skal være mulig. Sykdommen plager henne ikke lenger.

– Jeg hadde ikke levd i dag om jeg ikke hadde tatt tak i kiloene, og selv om jeg fremdeles sliter med syv kroniske sykdommer, som hjertesvikt og nyresvikt, ser jeg lyst på livet, fastslår hun.

Engasjert

Liv har vært med å starte lokallag for psykisk mental helse. Hun har også holdt foredrag om medisinsk bruk i sammenheng med psykiske problemer. I dag lever hun i sin nye leilighet i 7. etasje på Sagene i Oslo.

– Jeg har kommet meg ut av rullestolen og kan gå turer. Jeg elsker fotografering, maling og diktskriving. Jeg har også vært på mine to første ferier i Spania, og jeg drømmer om mange flere, sier den tapre, lille damen med det store smilet.

Dette er dietten Liv startet med: Kickstart Ketosediett

Kickstart ketosediett

12 gode råd til deg som vil ned i vekt

Om du slanker deg, spiller det ingen rolle om dietten inneholder fett eller…

Dette må du huske på når du slanker deg

I januar er treningsstudioene stappfulle av folk som vil kvitte seg med julematen. Men…

Kundeservice

Har du noen spørsmål?
Kontakt oss på e-post eller melding

Send oss en e-post

Trygg netthandel

I vår nettbutikk betaler du trygt med Visa eller Mastercard gjennom Nets eller PayPal, eller du kan velge å motta faktura med 14 dagers betalingsutsettelse gjennom Klarna Faktura.

Frakt og levering

Alle bestillinger blir pakket og sendt fra vårt lager i Oslo senest 1 virkedag etter at bestillingen er registrert hos oss. Leveringstiden er normalt kun 2-4 dager! Vi tilbyr gratis frakt på alle bestillinger over kr 700,-, og på bestillinger under kr 700,- er det en fastpris på kr 89,- for frakt.